BAJOR SERTÉSCSÜLÖK SAVANYÚKÁPOSZTA ÁGYON

Elkészítés:

Elkészítem a páclevet: annyi víz, amennyi ellepi a 1,5-2 kg sertéscsülköt, só literenként 1 ek.,2-3db babérlevél,10-15 szem egész bors, borókabogyó. 24 órára beleteszem a csülköt, de előtte a csont mentén felszúrom a húst. Másnap a páclében kb. 2 óra alatt félpuhára főzöm, majd kivéve, rácsra helyezem és szép piros, ropogósra sütöm a csülköt. Sütés közben sörrel és pecsenyelével locsolgatom. Közben 10-15dkg kolozsvári húsos szalonnát felkockázom, kisütöm és összekeverem a savanyú káposztával, majd puhára párolom. A kész káposztát tálra teszem, ráhelyezem a csülköt. Így tálalom.

Köszönjük a receptet és a fényképet Juhász Istvánné szegedi német közösségi tagunknak!

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0

Minden jog fenntartva (c) 2022