What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0
A tojásokból, cukorból, lisztből, kakaóból piskótát sütünk. Mikor kihűlt, három részbe vágjuk. A meggybefőtt levét /3dl /, a cukrot és a pudingot sűrűre főzzük. Belekeverjük a meggyszemeket, melyekből 16 szemet félre teszünk díszítéshez. Kihűtjük. A tejszínt felverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd belekeverjük a zselatint. Ha nincs instant zselatinunk, akkor kevés vízben kb. 0,5dl felfőzzük a zselatint, langyosra hűtjük és hozzáadjuk a tejszínhez.
A piskóta alsó lapját meglocsoljuk kevés meggylével, rákenjük a meggyzselé felét, erre tesszük a tejszínhabot. Ráhelyezzük a második lapot, azt is meglocsoljuk és rákenjük a krémeket. Végül ráborítjuk a harmadik lapot. Az egész tortát megkenjük a maradék tejszínnel, díszítjük a meggyszemekkel és a csokoládé forgáccsal. Fogyasztásig hűtőszekrénybe tesszük.
Köszönjük a receptet és a fényképet Juhász Istvánné szegedi német közösségi tagunknak!