SVÁB HAGYMÁS KIFLI SÖRKORCSOLYÁNAK

4dkg élesztőt 1kk.cukorral, 1 dl langyos tejben felfuttatok. 30dkg finom-és 30dkg réteslisztet, 2 tojássárgájával, 1kk.sóval, az élesztővel és 2,5dl tejjel összedagasztom, végül hozzáadom a 4 evőkanálnyi olvasztott zsírt. A tésztát hólyagosra dagasztom, langyos helyen a duplájára kelesztem. Ezalatt elkészítem a tölteléket. 2 db vöröshagymát apróra vágok, 2-3 kanálnyi olajon megfonnyasztom. A tésztát 0.5 cm vastagra kinyújtom, derelyevágóval háromszögeket vágok, amiket megkenek a hagymás olajjal és kifliket formázok belőlük. A kiflik tetejét megkenem tojássárgájával, tetejére köménymagot, őrölt borsot szórok. 20 percig kelesztem, végül 200˙C-ra melegített sütőben arany barnára sütöm. Kb.20 perc.

Köszönjük a receptet és a fényképet Juhász Istvánné szegedi német közösségi tagunknak!

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0

Minden jog fenntartva (c) 2022